Olet aloitteleva personal trainer ja aloitat ensimmäisten asiakkaidesi kanssa.
Ilmassa on uuden tuntua, jännitystä puolin ja toisin. Olet kenties määritellyt itsesi nettisivuilla, joiden kautta asiakas otti sinuun yhteyttä. Hyvien nettisivujen piirteisiin kuuluu selkeä palvelutarjonta, jotta juuri sinun asiakasryhmä osaa löytää palvelusi.
Ensimmäiset tapaamiset jännittävät, mutta ilmapiiri alkaa pehmenemään tapaamiskertojen myötä, kun pt ja asiakas alkavat tuntea toisiaan paremmin. Pitkää asiakassuhdetta voi verrata ystävyyssuhteeseen. Kun opitaan tuntemaan toistemme työskentelytavat, vahvuudet ja haasteet, yhteen hioutuminen alkaa tapahtua. Me ihmiset valitsemme ympärillemme lajitovereita, keihin voimme samaistua ja keiltä koemme saavamme tarvitsemaamme tukea ja apua juuri meidän haasteisiin.
On tärkeää ymmärtää personal trainerina, mitkä ovat sinun vahvuutesi ja millä alueella olet parhaimmillasi auttamaan asiakasta. Se tekee omasta työstä mielekästä, vähentää stressitekijöitä ja niinhän se vain on, että kaikille ei voi tarjota kaikkea. Rajaamalla oman osaamisalueen, kohderyhmä löytyy helpommin ja pt saa keskittyä siihen, mitä parhaiten osaa ja loistaa siinä.
Personal trainerin työ voi olla yksin puurtamista ja paine omasta tekemisestä voi olla suuri.
Ajatus hiipii mieleen, jos en voi tarjota jokaiselle jotakin niin asiakas varmasti valitsee jonkun toisen pt:n. Ei kannata pelätä tilanteita, jolloin täytyy vaan myöntää, että tämä kyseinen asia ei ole minun osaamisaluetta. Ei ole häpeä myöntää omia kehittämiskohteitaan ja vinkata asiakkaalle pt:stä, joka saattaisi osata homman paremmin kuin sinä. Näin tuet myös muita alan kollegoita. Ja usko pois, tämän kautta saat varmasti asiakkaita ohjattua sinun luokse muiden personal trainereiden kautta. Vastavuoroisuus ja yhteistyö ovat liikunta-alalla yhteisiä arvoja. Meidän tulisi tukea toisiamme eikä kilpailla! Personal trainerin ammatilla on monia kehityspolkuja. Se on samalla jännittävää ja varmasti haastavin kohta myös tässä ammatissa, kun kehittyä voisi miltei koko ajan. Mihin sen rajan vetää ja mihin laittaa suurimman panoksensa, on personal trainerin itsensä päätettävä.
-> Personal trainerin ohjeet menestykseen:
Tunnista omat osaamisalueet
Tunnista omat kehittämiskohteet
Tee selkeä palvelutarjonta sinun asiakaskunnalle
Älä pelkää ohjata asiakasta kollegoillesi
Rajaa “sinun juttusi” ja tee sitä täysillä!
Yorumlar